Voedingssupplementen bevatten een of meer voedingsstoffen (inclusief vitaminen, mineralen, aminozuren, kruiden of andere botanische stoffen en andere stoffen) of hun bestanddelen is bedoeld om door de mond als pil, capsule, tablet of vloeistof te worden ingenomen. Atleten kunnen ervoor kiezen om voedingssupplementen te overwegen om te helpen bij het verbeteren van hun atletische prestaties. Er zijn nog veel andere supplementen die prestatieverbeterende supplementen bevatten (steroïden, bloeddoping, creatine, menselijk groeihormoon), energie supplementen (cafeïne) en supplementen die helpen bij herstel (eiwit, BCAA's).

In het extreme geval van prestatieverbeterende supplementen kunnen atleten, met name bodybuilders, kiezen voor illegale stoffen zoals anabole steroïden. Deze verbindingen die gerelateerd zijn aan het hormoon testosteron, kunnen snel massa en sterkte bouwen, maar hebben veel bijwerkingen zoals hoge bloeddruk en negatieve geslachtsspecifieke effecten. Bloeddoping, een andere illegale ergogeen, werd ontdekt in de jaren 1940 toen het werd gebruikt door piloten van de Tweede Wereldoorlog. Bloeddoping, ook wel bloedtransfusies bekend, verhoogt de zuurstoflevering bij het uitoefenen van weefsels en is aangetoond om de prestaties in uithoudingsporten te verbeteren, zoals langeafstands fietsen.

Het supplement, Creatine, kan nuttig zijn voor goed opgeleide atleten om de prestatie en de kracht van de oefening te vergroten in relatie tot hun dieetregime. De stof glutamine, gevonden in weefvet supplementen, is het meest voorkomende vrije aminozuur gevonden in het menselijk lichaam. Glutamine wordt beschouwd als een mogelijke rol in gestimuleerde anabole processen, zoals spierglycogeen en eiwit synthese, voor goed opgeleide en goed gevoed atleten. Andere populaire studies gedaan op supplementen zijn androstenedion, chroom en ephedra. Uit de bevindingen blijkt dat er geen substantiële voordelen zijn van de extra inname van deze supplementen, maar toch meer gezondheidsrisico's en kosten.

on 2

Comments

Oct 14, 2016

Bernard Show

Completely agree with the author. Modern businessmen should involve young people, introduce brands to them, socialize… Looks like a fresh product market!
Oct 14, 2016

Bernard Show

The author did a great job with all these research work. Really valuable information, thank you!

Leave A Reply

Your email address will not be published.